Hiking tour – Fruška Gora – Šišatovac #004

Polazimo iz Vrdnika i krećemo se uzbrdo ka istoku pored groblja Vitezić, zatim se spuštamo kroz borovu šumu do potoka i vodopada Lazin vir.

Opis pešačke ture:

Polazimo iz Vrdnika i krećemo se uzbrdo ka istoku pored groblja Vitezić, zatim se spuštamo kroz borovu šumu do potoka i vodopada Lazin vir.

Lazin vir i vodopad visine oko četiri metra nalaze se na na potoku Morintovo, koji je pritoka Velikog potoka. Do Lazinog vira stižemo laganom šetnjom iz centra Vrdnika za oko 20-25 minuta.

Dalje put nastavljamo uzvodno uz potok ka severu do šumskog puta koji vodi ka istoku do izlaska iz šume, potom šumskim putem izlazimo do Iriškog venca. Umirujući pogled koji lagano ali sasvim sigurno osvaja naše misli i dovodi ih u red. Iriški Venac je vrh Fruške Gore koji se nalazi na 502 metara nadmorske visine sa kojeg se pružaju fantastični pogledi na okolne planine (Avala, Cer…) i veliki deo Bačke.

Odatle nastavljamo put prema Kraljevoj stolici do Zmajevca (restoran na Zmajevcu gde pravimo pauzu za ručak i odmor).

Izletište Zmajevac se nalazi na raskršću Partizanskog puta i puta Vrdnik–Rakovac sa kog se pruža jedan od najlepših pogleda na Banju Vrdnik i Srem, posebno u večernjim satima kada počinju da se pale ulične svetiljke u obližnjim mestima…

Nakon duže pauze za odmor i ručka vraćamo se istim putem do spomen obeležja (grobno mesto Ivana Stambolića) i spuštamo se lagano ka Vrdniku…

  • – Prva Pauza predvidjena na Lazinom viru nakon 30min šetnje.
  • – Druga pauza Iriški venac nakon 105 min od starta
  • – Treća pauza predvidjena na Zmajevcu za ručak i odmor nakon 180min šetnje.

 

 

Vremenski intervali:

Vrdnik-Lazin vir – 30min

Lazin Vir-Iriški venac – 75min

Iriški Venac-Kraljeva stolica – 30min

Kraljeva Stolica-Zmajevac – 30min

Zmajevac-Spomen obeležje – 10min

Spomen obeležje-Vrdnike – 60min


Najpopularnije

Hiking tour – Fruška Gora – Šišatovac #004


Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije, upite i rezervacije.

Blank Form (#3)

*Obavezno popuniti

Kontaktirajte nas

Blank Form (#3) (#5)

*Obavezno popuniti

Uloguj se

Registrujte se

Vaši lični podaci biće upotrebljeni tako da vaše iskustvo na ovom veb-sajtu bude ugodnije, za upravljanje pristupom vašem nalogu i u druge svrhe kao što je opisano u tekstu Politika privatnosti.

All rights reserved © Trinity Nature

Designed & developed by: